2019-03-11 12:12:49• hírek • Bede Emőke

Ritka járgányok hónapja: Lincoln és Rolls Royce is van a februárban forgalomba írt autók között

Bár a Volkswagen egyeduralma továbbra is töretlen, az előző hónapban forgalomba írt személyautók palettája mégiscsak színesre sikerült.

Február során 902 autót írtak Szatmár megyében forgalomba, ezek jelentős része cseppet sem meglepő módon a német autógyártó vállalat logóját viseli magát. Volkswagenből nem kevesebb mint 228-at jegyeztek be az elmúlt hónapban. Azt már mondanunk sem kell, hogy a legnépszerűbbek továbbra is a Golf, illetve a Passat régebbi és újabb modelljei, de szép számban képviselteti magát a Touran és a Tiguan is. A német konszern másik márkája, az Audi elhódította a dobogó második helyét 98 bejegyzett négykarikással, a harmadik fokra pedig az amerikai autógyártás úttörője, a Ford került, melynek 81 frissen bejegyzett modellje között 42 Focust találunk.


Így alakult tehát a februárban bejegyzett márkák toplistája, de valljuk be, a papírforma az előző hónapokhoz képest nem sokat változott, nagy meglepetésként ez senki sem ért. Azonban érdemes szétnézni a lista másik végén is, ugyanis több ritka márkát, vagy éppenséggel autós különlegességet is találunk a fesorolás ezen felén. Ide tartozik többek között a Chrysler márka, mely mindösszesen egy 2002-es PT Criuser, kommersznek cseppet sem nevezhető modellel képviselteti magát a listán. Hasonlóan ritkának számít az a 2010-es Dodge Journey is, melyből ugyancsak egy darab érkezett megyénkbe az elmúlt hónapban.



A Toyota óriásvállalat luxusautókat gyártó leányvállalat, a Lexus szintén egyetlen egy modellel, méghozzá egy 2012-ben gyártott, hibrid technológiával üzemelő személyautóval volt jelent a februári listán. Azonban nem csak a Toyota prémium kategóriás leányvállalat képviseltette magát a listán, hanem a Fordé is, ugyanis a februárban forgalomba írt autók között van egy közel 20 éves Lincoln, az amerikai elegancia és luxus egyik megtestesítője, egy 2000-ben készült Town Car.


Ha már luxusautók, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Volkswagen leányvállalata, a Porsche mellett sem, ugyanis február során két Cayenne is érkezett megyénkbe, egy 2005-ös és egy 2012-es. Egy-egy modellel képviselteti magát a svédek egyik büszkesége, a Saab, és a japánok Subaruja is, de az elmúlt havi lista gyöngyszeme mégiscsak az az 1968-as Rolls Royce, melynek motorháztetője alatt a gépjármű-nyilvántartási hivatal adatai szerint egy 172 lóerős motor duruzsol. A négykerekűek szerelmeseinek érdemes tehát nyitott szemmel járni-kelni a megyében, ugyanis újabb különlegességel gazdagodott megyénk autóparkja.


(Képek forrása: edmunds.com, coys.co.uk)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: